De Telegraaf
Zoeken
  Zoeken met  
 
13 °C
ZO 2
 
files 490
864 km.
euro95
diesel
1,699
1,397
 
 
za 21 mrt 2009, 13:28
| lees voor

IJsbeertje Swimmer overleden

RHENEN -  Het ijsbeertje Swimmer, dat afgelopen week samen met zijn tweelingbroertje Walker de harten van de Nederlanders stal, is zaterdag aan het eind van de ochtend overleden.

Please Wait ...
loading ...
'Knutjes' stelen show
Moeder ijsbeer en broertje Walker snuffelen aan de levensloze Swimmer. Moeder ijsbeer en broertje Walker snuffelen aan de levensloze Swimmer. Foto: Klaas van Steeg

Bezoekers van Ouwehands Dierenpark in Rhenen meldden dat het ruim drie maanden diertje dood op de kant lag. Een woordvoerder van het dierenpark kon nog niets zeggen over de doodsoorzaak. Eerder op de ochtend was er ogenschijnlijk niets aan de hand met het ijsbeertje. Moeder Huggies blijft in de buurt van haar dode jong en snuffelt er af en toe aan. De verzorgers moeten Huggies naar binnen lokken, voordat ze bij Swimmer kunnen.

De ijsbeertweeling, die op 14 december werd geboren in Ouwehands Dierenpark in Rhenen, mocht afgelopen week voor het eerst naar buiten.

Swimmer was het kleinste beertje van de twee die Huggies begin december ter wereld bracht. Het dier woog 4 kilo. De andere, Walker, weegt 10 kilo. Het personeel van het dierenpark probeert het overleden ijsbeertje weg te halen, maar daarvoor moeten de moeder en Walker eerst naar binnen.

Huggies is in 1994 gevonden op een ijsschots voor de kust van Siberië. Ze was toen vijf maanden oud. Via Moskou kwam ze in Rhenen terecht. Vijf jaar geleden werd ze moeder van Freedom. Deze is inmiddels zelf moeder van Sprinter.


Weekendabonnement
Weekendabonnement?
Gerelateerde artikelen