HomeTV GemistTeletekstTelevisieRadioSportNieuws

Toon afbeelding

Audio:

Video:

Links:

IJsbeertje Vicks voor het eerst buiten

17 maart 2011

In de Rotterdamse Diergaarde Blijdorp heeft ijsbeertje Vicks zijn eerste stapjes buiten gezet. Na drie maanden in het kraamhol mocht hij samen met moeder Olinka naar buiten.

Vicks is een jongetje
Volgens Constance Alderliesten van de Diergaarde is Vicks hoogstwaarschijnlijk van het mannelijke geslacht, maar helemaal zeker weten doen ze dat nog niet.

Voor het eerst in 14 jaar weer een ijsberenjong
Via de webcam was het al mogelijk om de kleine Vicks te zien, maar nu is hij dus voor het eerst in het echt te bekijken. Het is voor het eerst in 14 jaar dat de Rotterdamse dierentuin weer een klein ijsberenjong heeft. Ruim tien jaar geleden stopte Blijdorp met het houden van ijsberen omdat het oude verblijf niet voldeed aan de eisen van deze tijd. Na een inzameling van De Vereniging Vrienden van Blijdorp kon in 2008 een nieuw ijsberenverblijf worden geopend.

Moeder Olinka en vader Eric
Olinka, de moeder van Vicks, is 18 jaar oud. Vicks heeft al vijf broertjes en zusjes. Die werden geboren toen Olinka nog in Wenen woonde. De vader is ijsbeer Eric. Blijdorp probeerde er eerder voor te zorgen dat hij met vrouwtjesijsbeer, Tania nageslacht kreeg, maar helaas lukte dit niet.

Publiekstrekker
Daarom werd Olinka uit Wenen gehaald. In ruil daarvoor kreeg de Oostenrijkse dierentuin Tania. Olinka's jongste kind Vicks is nu al een publiekstrekker voor Blijdorp. Op de website is naast de webcam in het kraamhol ook een speciale ijsberen-game te spelen.


IJsbeertje Vicks voor het eerst buiten


IJsbeertje Vicks voor het eerst naar buiten

IJsbeertje Vicks voor het eerst naar buiten by rtvrijnmond




Bericht doorsturen

Email ontvanger:
Naam afzender:
Email afzender:
 

Meerdere ontvangers? Gebruik ; tussen adressen.
Alle adresvelden zijn verplicht.

Persoonlijke bericht:


Meer:
Nieuws

Reacties
Naam:
Plaats:
E-mail:
Reactie:
U kunt nog 1800 tekens gebruiken (Max. 1800 tekens)
Controle code: 
Pagina 1