Ontmoet ijsbeertweeling Siku & Sesi

22-05-2011

Na drie maanden intensief verzorgd te zijn door moeder Freedom, was het voor de ijsbeertjes eindelijk tijd om hun eerste stappen buiten te zetten. Heerlijk in het zonnetje én natuurlijk onder streng toezicht van moeder Freedom werd het buitenverblijf verkend.

Adoptie
Swarovski heeft de ijsbeertweeling geadopteerd. Aangezien het nieuwe jaarstuk van de Swarovski Crystal Society een ijsbeer met twee jongen is, hebben zij tevens een naamwedstrijd uitgeschreven om passende namen te vinden voor dit prille geluk.

Ondanks dat het geslacht van de jongen nog niet bekend is zijn de namen wel bekendgemaakt: Siku en Sesi. In de taal van het Inuit betekenen deze namen sneeuw en ijs.

Het fokprogramma
Sinds twee jaar staat de ijsbeer op de lijst van zeer bedreigde diersoorten. De ijsbeer is met name op deze lijst terechtgekomen vanwege de gevolgen van de klimaatverandering. De geboorte van deze jongen is dus zeer belangrijk voor het in stand houden van deze bedreigde diersoort.

De ijsberengroep van Ouwehand bestaat op dit moment uit vijf ijsberen. Victor (de vader van de tweeling) Huggies (de moeder van Freedom), Freedom en Siku & Sesi.


Siku & Sesi naar buiten

 

This text will be replaced


Vorige Pagina
Contact | Nieuwsbrief |  Bezoekersreglement  | Disclaimer  | Dagje uit |