Aalborg Zoos nye isbjørneunge, Augo, blev født den 20. november 2010. Den stolte mor er Malik, og faderen er Felix, der var udlånt fra 2008-2010 til Aalborg Zoo fra Nürnberg Zoo. Følg også ungen på Facebook, hvor du desuden kan følge Milak, der blev født i 2008 af Zoos anden isbjørnehun Victoria.

2011:

12. september:

Se ny video: Augo i sælsving!

Augo leger i den lille pool med et stykke sælskind. Den energiske Augo er nu ni måneder gammel, og hans vægt er steget fra 600 gram ved fødslen til 100 kilo!

 

12. maj:

Se video: Mor Maliks hatte trick

Isbjørneungen Augo er meget glad for at lege med sin blå spand, men mor Malik vil også gerne lege med den... Hun kaster en rød bold i vandet, og lokkemidlet virker! Augo morer sig kosteligt med bolden og ser ikke ud til at savne sin blå 'hat'! 

 

Se billedshow: Augo i forårshumør

Augo, der nu er knapt et halvt år gammel, nyder livet til vands, til lands - og i luften! Se ham lege og udforske omgivelserne - og fange et helt specielt bytte i vandet: en tomat!

 

8. april:

Augo hitter på Youtube og Yahoo!

Mere end 300.000 har nu set videoen af Augo, der leger med sin blå spand! Læs mere i pressemeddelelsen.

4. april:

...og navnet blev AUGO!

Afstemningen om isbjørneungens navn i Politiken.dk er nu slut, og det navn, som de fleste syntes passede til den nye lille hanisbjørn, var det grønlandske drengenavn Augo.

.
Augo er afledt af det latinske Augustus, der betyder 'den ophøjede'. På billederne kan det godt se ud, som om Augo giver sig selv en krone på!

Læs mere i pressemeddelelsen
 

3. april:

Se videoen: The Blue Hat Show

Isbjørneungen, der nu er godt 4 måneder gammel, er mere nysgerrig og legesyg end nogensinde! En blå spand bliver forvandlet til en ny trendy hat!

  

26. marts:

Se billedshow: Isbjørneungen prøver kræfter i det store anlæg

Se den nu fire måneder gamle isbjørneunge, der udforsker det store anlæg. Han er særligt glad for at prøve kræfter med det store traktordæk, men mor Malik er nu den bedste legekammerat! - Vandet er han dog stadig ikke så begejstret for!

Se også videoen: Isbjørneungen er fræk!  

23. marts:

Foreslå et grønlandsk navn til isbjørneungen

Vær med til at finde et navn til den lille isbjørneunge. Navnet skal være grønlandsk og gerne et drengenavn. Forslagene kan du skrive på Aalborg Zoos facebookside eller på politiken.dk. Aalborg Zoo udvælger derefter en række grønlandske navne, der kan stemmes på i politiken.dk.

19. marts:

Isbjørneungens første svømmetur!

Lørdag d. 19/3 kl. 11.00 blev isbjørneungen lukket ud i den store del af isbjørneanlægget, hvor der er et kæmpestort vandbassin. Ungen var noget forbeholden over for det nye element, og mor Malik ville helst opholde sig tæt på ungen, men til sidst lykkedes det at få Malik  - og dermed ungen -  lokket i vandet med en række godbidder. - Han holdt sig dog til denne ene svømmetur, der varede nogle minutter.

Se billederne fra den første svømmetur i nordjyske.dk og/eller videoklip fra dagen.

10. marts:

Isbjørneungen er en dreng!

I dag kl. 11 lykkedes det dyrepasserne at få adskilt mor Malik fra ungen i fødehulen. Begge gav tydeligt deres utilfredshed til kende, ungen med høje skrig og mor Malik med kraftige bank på hulens døre. Men i løbet af tre minutter fik dyrepasserne vejet ungen, som nu vejer omkring 15 kg. Der blev også taget pelsprøve til dna-undersøgelse, men dyrepasserne fik dog kigget ungen så meget efter i sømmene, at de er ret overbeviste om, at ungen er en dreng. Da ungen kom tilbage til mor, gik der ikke lang tid, før den var lige så glad og eventyrlysten som før. En figen-godbid fra dyrepassernes hånd sagde ungen heller ikke nej til. Så ungen slap relativt uskadt gennem denne uvante og mærkværdige oplevelse!

Læs mere i pressemeddelelsen, hvor du kan finde ud af, hvorfor det er så svært at kønsbestemme små isbjørneunger.

24. februar:

Isbjørneungen siger goddag til verden! - se billedshow

Isbjørneungen, der nu er tre måneder gammel, har travlt med at udforske sine omgivelser. Den tumler sig i sneen og leger med mor Malik og alt, hvad der dukker op og ser ud til at være interessant at bide i. Ungen er også blevet opmærksom på publikum, og hvis du er heldig kan den komme helt tæt på ruden og hilse på dig!


Se video: Det er her det sner!

Isbjørneungens første snevejr!
Knap 3 måneder gammel og lige kommet ud fra hulen oplever den nye isbjørneunge sit første snevejr. Se ungen tumle sig med stor iver!

 

8. februar:

Isbjørneungen ser dagens lys - se billedshow

Den 8. februar blev en stor dag for den nye isbjørneunge, da den efter flere måneders ophold i fødehulen blev lukket ud i verden udenfor. Der blev åbnet for lugen til hulen kl. 11.00, og ud kom en energisk Malik - men ingen unge! Ungen havde ikke lyst til at forlade sin trygge hule lige med det samme. Først flere timer efter følte ungen sig tryg nok til at undersøge det udendørs liv. Det varede dog ikke længe, før ungen så ud til at kunne lide de nye omgivelser.

27. januar:

Isbjørneungen stortrives! 

Netop nu er der mulighed for at få helt fantastiske billeder at se fra isbjørnehulen i Aalborg Zoo. Ungen er nu 2 måneder gammel og er begyndt at bevæge sig rundt i hulen med de udfordringer, det giver for moderen Malik. Hun har siden 20. november passet og plejet ungen, der nu skydes til at veje ca. 8 kg.

Vi regner med, at mor og unge forlader hulen inden for de næste 3-4 uger.

Følg med på webcam her.

2010:

16. december:

Isbjørneungen trives i bedste velgående og vejer nu ca. 2 kg og har altså 4-doblet sin vægt siden fødslen. Ungen er begyndt at blive mere aktiv, men ligger det meste af tiden sammen med sin mor. I løbet af nogle uger vil den dog begynde at bevæge sig mere rundt i hulen, og der vil så være en unik mulighed for at se ungen i fuld vigør. Hvis alt går som forventet vil ungen forlade hulen midt i februar måned og derefter tage de første skridt ud i isbjørnenes udeanlæg.

Læs mere i pressemeddelelse.

26. november:

Ny isbjørneunge i Aalborg Zoo

malik-m-nyfodt-ungeIsbjørnen Malik fødte tre unger den 20. november, men desværre overlevede de to ikke de første kritiske døgn. Til gengæld virker den overlevende unge som en rigtig lille fighter. Faderen er Felix, der også er far til Milak. Læs mere om Zoos isbjørne her.

Du kan se Malik og ungen på webcam her. Ungen er meget lille ved fødslen - omkring 600 gram - så den kan være svær at få øje på. Men herover kan du se et billede fra webkameraet, hvor ungen lige titter op i et heldigt øjeblik.

Læs mere i  pressemeddelelse.

De første videoptagelser af ungerne 2010

 

Videokllip, wmv 720 x 576 kan downloades i en zip-fil her.

 

Åbningstider
September hverdage kl.10-17.
Weekend kl. 10-18.
Se årets åbningstider

Billetpriser:
8.8.-30.12.
Voksne:
Børn 3-11 år:
Børn 0-2 år:
Studerende:
Seniorer 65+:
Grupper +20:
140,- kr.
85,- kr.
0,- kr.
110,- kr.
115,- kr.
110,- kr.

 
Følg dyrene året rundt for under en krone om dagen. Læs mere her. Eller køb direkte i webshoppen. 


Nyheder
Se vores nyhedsarkiv

Aalborg Zoo
Mølleparkvej 63
9000 Aalborg

Telefon 96 31 29 29
info@aalborgzoo.dk

Find vej

Ultimate Web